e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή
rss
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ 2011-2014
Αυτοδιαχείριση
E-EMPORIO
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ Β.Ε.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 15/05/2019 16:44
Θέμα: «Αναγκαία η συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Επιμελητηρίου για την προστασία και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο κέντρο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον κύκλο των επαφών της με τους υποψηφίους Δημάρχους της Αθήνας, συνέχισε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, με την συνάντηση που είχε σήμερα με τον υποψήφιο για το Δήμο, κ. Κώστα Μπακογιάννη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ». Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου του Β.Ε.Α. Παύλου Ραβάνη, παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι Κ. Δαμίγος, Ευ. Ρήνας και Γ. Μάνος, ο Οικον. Επόπτης Άγγ. Τζίβας και το Μέλος του Δ.Σ. Ν. Ζαραβίνος

Στη συζήτηση, τέθηκαν για άλλη μια φορά, τα βασικά αιτήματα των μικρομεσαίων μελών του Επιμελητηρίου και παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων των επιχειρήσεων του κέντρου.  

Στα θέματα, κυριάρχησαν: 

  • η επιβίωση των μικρών εργαστηρίων και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας σε παραδοσιακούς κλάδους της βιοτεχνίας, 
  • η επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, 
  • η ανάγκη στήριξης δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των μικρομεσαίων, 
  • η ανάπτυξη δικτύου «πράσσινων» σημείων στην πρωτεύουσα και 
  • η προστασία των επιχειρηματιών από την αύξηση της παραβατικότητας, αλλά και ο περιορισμός του αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο κος Μπακογιάννης, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, για την ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση της πόλης. 
Ειδικότερα, επισήμανε, ότι για τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση και επιβολή ανάλογα με τα απόβλητα που παράγει η κάθε επιχείρηση. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην προώθηση ειδικού σχεδίου ανακύκλωσης, δίνοντας οικονομικά κίνητρα σε πολίτες και επιχειρηματίες, μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών. «Είναι απαραίτητο να σταματήσει η επιβολή ενός καθολικού φόρου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. 

Ακόμη, βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, για την παραχώρηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη στέγαση επιχειρήσεων συγκεκριμένων κλάδων και τη δημιουργία τοπικών λιανικών αγορών, που θα μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει από τον σχεδιασμό, την παραγωγή έως και την πώληση του προϊόντος, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς της πόλης να ενώσουν τις φωνές τους έτσι ώστε όλοι μαζί να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα για την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας σε σχέση με τον αριθμό όσων διαμαρτύρονται.

Σχετικά με το παραεμπόριο, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε, ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά ως εισπρακτικός μηχανισμός, αλλά να ασκεί και τις 29 αρμοδιότητες τις οποίες διαθέτει, με ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.  

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α. δήλωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το διάλογο που έγινε και την σύγκλιση θέσεων, σε πολλά από τα θέματα.  

Ο Πρόεδρος, Π. Ραβάνης, δεσμεύτηκε, για ενεργό συμμετοχή και συνεργασία με τις δομές του Δήμου της Αθήνας, από την επόμενη ημέρα, προκειμένου να ξαναζωντανέψει η υγιής επιχειρηματικότητα στην Πρωτεύουσα και να συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη και αναβίωση του κέντρου της Αθήνας.

Φωτογραφίες