e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή
rss
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ 2011-2014
Αυτοδιαχείριση
E-EMPORIO

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΟΣΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19/06/2017 05:55
Το Συνέδριο αυτό θα συγκεντρώσει διεθνείς εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ και τα κράτη-μέλη του, καθώς και την Ελληνική Κυβέρνηση και έμπειρους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης κινδύνου διαφθοράς

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υποστηρίζει την υλοποίηση του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ακεραιότητας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της δωροδοκίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τομέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του ΟΟΣΑ διοργανώνει Συνέδριο Διαβούλευσης στην Αθήνα, στις 26-28 Ιουνίου 2017 και στη Θεσσαλονίκη, στις 29-30 Ιουνίου 2017 προκειμένου να επιτύχει τον κοινωνικό προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να προωθήσει την αξιολόγηση του κινδύνου διαφθοράς στην ελληνική βιομηχανία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στο Συνέδριο αυτό θα παρευρεθούν διεθνείς εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ και τα κράτη μέλη του οργανισμού, εμπειρογνώμονες από την ελληνική Κυβέρνηση καθώς και έμπειροι επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, με σημαντική εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης κινδύνου διαφθοράς.

Κάθε μέρα του Συνεδρίου είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων του ιδιωτικού τομέα:

·         Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς που επιθυμούν να μάθουν για τους κινδύνους διαφθοράς στην ελληνική βιομηχανία.

·         Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που επιθυμούν να καταρτίσουν ή να βελτιστοποιήσουν την υπάρχουσα αξιολόγηση κινδύνων διαφθοράς.

·         Επιχειρηματικοί Οργανισμοί και Επαγγελματικές Ενώσεις που επιθυμούν να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις, ώστε αυτές να διεξάγουν αξιολογήσεις κινδύνου διαφθοράς ή που επιθυμούν να ξεκινήσουν τομεακές αξιολογήσεις κινδύνου διαφθοράς.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές με πραγματικά παραδείγματα και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, που θα σας προσφέρουν πολύτιμες και πρακτικές οδηγίες, οι οποίες δύνανται να εφαρμοστούν στην εταιρεία σας, την επιχειρηματική οργάνωση ή την ένωσή σας. Οι περισσότερες συνεδρίες θα αντλήσουν υλικό από το Σχέδιο του ΟΟΣΑ "Επισκόπηση Κινδύνου και Κατευθυντήριες Γραμμές για την Αξιολόγηση των Κινδύνων διαφθοράς στις Ελληνικές Επιχειρήσεις".

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σύνολο ή μέρος του Συνεδρίου παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως 22 Ιουνίου 2017 με τη κα Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (Christina.Anagnostopoulou@oecd.org / +30 21 31310471). Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο παρακαλώ πολύ όπως επικοινωνήσετε με την κα Χριστίνα Τρεμόντι (kristina.tremonti@oecd.org / +30 21 31310470) ή με την κα Claire Leger (claire.leger@oecd.org / +33 1 45 24 78 47). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

·         Η ημερίδα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, γωνία Εδουάρδου Λω και Σταδίου.

·         Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου 1.

 

REMINDER: Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σύνολο ή μέρος του Συνεδρίου παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως 23 Ιουνίου 2017 με τη κα Χριστίνα Τρεμόντι (kristina.tremonti@oecd.org / +30 21 31310471)

·         Λόγω της πολιτικής ασφαλείας της, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το δελτίο της ταυτότητάς τους στην είσοδο, διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο κτίριο.

Παρακαλώ πολύ όπως εγγραφείτε εκ των προτέρων ώστε να δώσουμε το όνομά σας στην πύλη ελέγχου ΚΑΙ να εκτυπώσετε την πρόσκληση.

·         Παρακαλούμε επίσης να εκτυπώσετε το πρόγραμμα- δεν θα δοθούν προγράμματα στο συνέδριο

·         Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες

·         Συνημμένα επίσης θα βρείτε ένα αντίγραφο των «Greek Industry Corruption Risk Review and Risk Assessment Guidelines» που δημιούργησε η ομάδα του ΟΟΣΑ. Σας ενθαρρύνουμε να μας αποστείλετε οποιαδήποτε σχόλια ή προτάσεις που έχετε από τη δική σας εμπειρία στο πλαίσιο της Εταιρείας σας, ώστε να τα προσθέσουμε στο έγγραφο των Κατευθυντήριων Γραμμών. Θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε τις παρατηρήσεις σας έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου