e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ 2011-2014
Αυτοδιαχείριση
E-EMPORIO

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ DOMOTEC

Δημοσιεύθηκε στις 16/05/2018 04:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Έκθεση DOMΟTEC – Aνακαίνιση-Δόμηση και Εξοικονόμηση Ενέργειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», από τις 26 έως 29 Απριλίου 2018.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση επισκεπτών στην Domotec! Επαγγελματίες του κλάδου και τελικών καταναλωτών επισκέφτηκαν την έκθεση γεγονός το οποίο οδήγησε και σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών με τους εκθέτες. Η έκθεση κατέγραψε αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της ανόδου κατά 18% των εμπορικών επισκεπτών.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα του Επιμελητηρίου που αποτελούνταν από δέκα επιχειρήσεις (Ετεξπορτ, Vema, Ματκο Α.Ε- Τυρνενοπουλος Δ., Τέτος - Ξύλινες Κατασκευές, Karfotek – Ev Pallet’s , Β.Ε.Μ.Α.Τ- Τερνενόπουλου Γ. Αφοί, ΒΙΟ.ΜΕ.ΚΑ.Τ.-Ευρενιάδης Αβραάμ, Eργομετάλ-Καπετούρης Χρ. &Σια Ο.Ε, Παπαθυμιόπουλος Μάρμαρα Κοζάνης, Antoniou Homes), με σκοπό την προώθηση και την προβολή των προϊόντων τους αλλά και την ανάδειξη της δυναμικής του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας.

Σημαντικό γεγονός στην επιτυχία της έκθεσης διαδραμάτισαν οι 17 επιχειρηματικές αποστολές κατασκευαστών από Ιταλία, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Κένυα, Σουδάν, Μαρόκο, Αλβανία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία και Τυνησία, οι οποίες παραβρέθηκαν στην έκθεση κάνοντας συναντήσεις με τους εκθέτες και πραγματοποίησαν πάνω από 842 επαγγελματικές συναντήσεις με τους εκθέτες της Domotec, πολλές από τις οποίες κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες. Για πρώτη φορά φέτος, σε μια προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, η Domotec κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της ελληνικής αγοράς και να αποτελέσει σημείο παγκόσμιας αναφοράς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το συνέδριο με τίτλο «The Architect Show»  με θέμα την Αρχιτεκτονική και το Σχεδιασμό παραθεριστικών κατοικιών  στη συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo με σημαντικούς ομιλητές αρχιτέκτονες και designers από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Το πρόγραμμα των συζητήσεων ήταν καλά οργανωμένο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου συμβάλλοντας στην ουσιαστική επιτυχία του εγχειρήματος διατηρώντας μια σχεδόν αυθόρμητη συνέχεια στη ροή. Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 753 αρχιτέκτονές, designers, μηχανικοί αλλά και άνθρωποι του Τουρισμού

Επίσης η έκθεση σε συνεργασία με την κορυφαία πλατφόρμα AIRBNB πραγματοποίησε μια σειρά ενημερωτικών workshops τα οποία παρακολούθησαν πάνω από  522 επαγγελματίες του κλάδου και όχι μόνο! Τα workshops απευθύνονταν σε όλους όσους επιθυμούν να μισθώσουν το ακίνητο τους μέσω της πλατφόρμας, είτε σε όσους ήδη την χρησιμοποιούν, να την αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Η ταυτόχρονη έκθεση της BUILDING GREEN έδωσε έμφαση στην πρωτοπορία και στην καινοτομία, ανοίγοντας πόρτες για τη δόμηση του μέλλοντος. Οι παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες από εξειδικευμένους επαγγελματίες, για Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας, τράβηξαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των επισκεπτών/επαγγελματιών και συντέλεσαν στο να αναδείξουν την έκθεση DOMOTEC ως την πιο ξεχωριστή και εξειδικευμένη έκθεση της χώρας.

Για το 2018 η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε παράλληλη διοργάνωση με την γνωστή έκθεση MEDWOOD με δομικά υλικά ξύλου και επιπλοποιίας προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η ανάγκη της αγοράς για εξέλιξη, καινοτομία και εξωστρέφεια είναι μεγάλη και η έκθεση DOMOTEC για ακόμα μια χρονιά κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και ιδιώτες.

Για περισσότερα νέα του κλάδου, αλλά και πληροφορίες για την οργάνωση της επόμενης έκθεσης DOMOTEC μείνετε συντονισμένοι στο: www.domotecexpo.gr και στη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/domotecexpo/

Γιατί, εδώ χτίζεται το μέλλον!

Φωτογραφίες